A7 Makelaars en het Coronavirus UPDATE 14 december 2020

Deel dit via:

Corona-virus en de makelaardij

UPDATE 14 december 2020

Minister-president Mark Rutte heeft op maandag 14 december 2020 aangescherpte maatregelen in de bestrijding van het coronavirus aangekondigd. Evenals in maart, gaan ook nu de scholen dicht. Daarbij gaan nu ook de niet-noodzakelijke winkels dicht. Zakelijke en financiële dienstverleners mogen open blijven, waaronder makelaars en taxateurs.

Onno Hoes, voorzitter NVM: “Makelaarskantoren zijn geen winkels en hoeven dus niet dicht. Wél adviseren we onze leden om de deuren van hun inloop-locaties dicht te doen en alleen op afspraak te werken. Het zou raar zijn wanneer in een winkelstraat alles dicht is, maar het makelaarskantoor vrij toegankelijk is.”

“Daarnaast adviseren ook wij om zoveel mogelijk thuis te werken en om het aantal medewerkers op kantoor tot een minimum te beperken. Handel zoveel mogelijk in de geest van de maatregelen, en doe zoveel mogelijk digitaal. Wonen is een van de eerste levensbehoeften en er zijn situaties denkbaar waar een makelaar of taxateur een noodzakelijke handeling moet uitvoeren. Ik ben dan ook blij dat de makelaars en taxateurs van Nederland hun maatschappelijke rol blijven oppakken. Verkoopgesprekken kunnen doorgaan, uiteraard met in achtneming van alle geldende maatregelen. En ook de bezichtigingen kunnen doorgaan.”

“Al in maart hebben we met elkaar strenge afspraken gemaakt over bijvoorbeeld bezichtigingen. Als sector waren we een van de eersten die de anderhalve-meter-afspraken in de dagelijkse praktijk hebben doorgevoerd. Dat maakt ook dat we nu géén aanvullende strenge maatregelen hoeven te nemen.”

Het A7-kantoor is telefonisch bereikbaar (0513-414055) en geopend op afspraak.

16 maart 2020

Belangrijk!
Het kabinet heeft verregaande maatregelen genomen in de strijd tegen het Corona-virus, dat zich snel verspreidt door ons land. Dit heeft ook invloed op de makelaardij en ons kantoor. Wij nemen als kantoor onze verantwoordelijkheid en zullen alle noodzakelijke maatregelen treffen. Gezien de richtlijnen van het kabinet en RIVM en alle andere belangen, kunnen bezichtigingen en taxaties plaatsvinden. Echter onder stringente voorwaarden.
Om verdere verspreiding tegen te gaan, adviseert de NVM haar leden om bij ‘fysieke contacten’ zoals bezichtigingen, ondertekening van koopaktes, taxaties, inspecties en transporten de nu geldende gezondheidsrichtlijnen goed te volgen, zoals geen handen schudden, vaak handen wassen, hoesten en niesen in de elleboog en anderhalve meter afstand houden van elkaar waar mogelijk.

Voor onze en uw veiligheid hebben wij onder andere de volgende maatregelen genomen:
1. Onze makelaars en medewerkers geven geen handen en houden gepaste afstand.
2. Alle geplande afspraken kunnen tot nu toe doorgaan. Wij vragen het aan ons te melden als er gezondheidsklachten als koorts, keelpijn en/of verkoudheid zijn. In dat geval zullen wij de afspraak annuleren.
3. Onze medewerkers werken indien mogelijk zoveel mogelijk thuis.
4. Het kantoor is telefonisch bereikbaar en geopend op afspraak. Wij verzoeken iedereen om zoveel mogelijk via de e-mail, Whatsapp (06-23969141) of telefoon te communiceren. We willen zo min mogelijk bezoek op kantoor ontvangen.
5. Er vinden slechts individuele bezichtigingen plaats. Indien u wilt gaan kijken naar een huis verzoeken wij u vriendelijk om alleen met uw partner/ mede-koper te komen. Geen kinderen, bekenden etc. (Zie ook punt 2.)
6. Wij proberen zoveel mogelijk digitaal en op afstand af te handelen.

Wij hopen op uw begrip en zullen onze diensten blijven aanbieden zoals u van ons gewend bent.