Buorren 28, Langweer

€ 400.000 k.k.
Verkocht onder voorbehoud
Hartje centrum Langweer
Deel dit via:

In het hart van het altijd bruisende watersportdorp Langweer staat deze vrijstaande ruime en statige woning met diepe achtertuin. Dit Rijksmonument doet oude tijden herleven maar biedt veel potentieel om er iets heel moois van te maken.

Indeling: entree in tochtportaal met doorgang naar lange en diepe gang die toegang biedt aan alle overige ruimtes.
Woonkamer aan de voorzijde met kleine keuken, vaste kast en diepe kast (voormalige bedstee), separaat toilet, badkamer met ligbad, wastafel en douchehoek, achterkamer met woonkeuken (eenvoudig) en toegang naar de kelderruimte.
Aan het einde van de gang is de bijkeuken met deur naar de tuin en een schuur met volière.
1e verdieping: via brede trap toegang naar de verdieping. Dit betreft een grote open ruimte met 2 dakramen en een wastafel. Aan de voor- en achterzijde is een slaapkamer aanwezig met dakkapel.

Algemeen: bouwjaar 1871, gebruiksoppervlakte wonen ± 182 m2, inhoud ± 714 m3 en perceelgrootte is 396 m2.
De woning wordt verwarmd door diverse gaskachels, geiser voorziet de woning van warm water. Dakisolatie is aanwezig. De kozijnen zijn van hout, deels met enkel glas en deels met voorzetramen. Deze woning is een Rijksmonument, dat houdt in het het een beschermd monument is als bedoeld in de Erfgoedwet. Voor het verbouwen of een restauratie van een monument is een omgevingsvergunning vereist en zijn diverse subsidies te verkrijgen. Langweer is een knus en gezellig watersportdorp met veel recreatiemogelijkheden in de directe omgeving. Ook is de 18-holes golfbaan op slechts 2 km afstand aanwezig. Vanuit Langweer zijn ook mooie fiets en wandeltochten te maken. Nieuwsgierig geworden? Maak snel een afspraak met ons kantoor.