Engelsestraat 2, Leeuwarden

€ 550.000 k.k.
Verkocht
rijksmonument
Deel dit via:

Wat een sfeer en karakter! Op zeer gewilde woonstand in de Vosseparkwijk en op loopafstand van het centrum staat dit karakteristieke en zeer royale vrijstaande woonhuis. Slechts tien villa’s zijn er gegroepeerd gebouwd in 1922 en 1923 waarvan er drie in de Engelsestraat staan en zeven aan de Harlingerstraatweg. Opvallend genoeg gebouwd in houtskelet en als bouwpakket uit Oostenrijk geïmporteerd. Kenmerkend zijn de grote overstekken van de kap, de fraaie detailleringen van de vele raampartijen met roedes, balkons, bijzonder luie trappen, vier royale slaapkamers en bijvoorbeeld de originele gevels. Niet voor niets kunnen we hier spreken over een goed onderhouden Rijksmonument met een (architectuur-)historisch belang uitgevoerd in de opmerkelijke ‘exotische’ Chalet-stijl.

Deze villa staat op een perceel van 315 m² eigen grond, waarbij de fraai aangelegde achtertuin op het westen is gelegen. Er is recent een nieuwe vrijstaande berging geplaatst. De achtertuin is ca. 12 meter diep en ca. 11,50 meter breed.

Indeling begane grond:
entree met vaste kast, hal, toilet, trapopgang naar 1e verdieping, royale woonkamer met erker, serre met loopdeur naar het terras, dichte keuken met inbouwapparatuur, bijkeuken met witgoedopstelling en loopdeur naar de tuin, provisieruimte en trap naar de kelder met cv-opstelling.
1e Verdieping: ruime overloop, 2 ruime slaapkamers met ingebouwde kastruimte, 1 slaapkamer aan de voorkant heeft een balkon. Badkamer met ligbad 2e toilet, dubbele wastafel en douche.
2e Verdieping: overloop, 3e slaapkamer aan voorzijde met vaste kasten, 4e slaapkamer aan de achterzijde met vaste kasten, ruime inloopkast/berging.
3e Verdieping: over de volle diepte een vliering (nokhoogte ca. 1,50 m).

Algemeen: bouwjaar 1923, gebruiksoppervlakte wonen circa 174 m², inhoud circa 600 m³ en perceelgrootte 315 m². Dakisolatie en gedeeltelijk dubbel glas. De verwarming en het warme water geschieden middels een Remeha Calenta HR 40C combiketel uit 2015.

Het betreft een rijksmonument en deze woningen komen in aanmerking voor subsidiabele onderhoudskosten. Op de website cultureelerfgoed.nl kun je hierover van alles vinden! Het is zo dat momenteel 38% van de instandhoudingskosten van monumentale onderdelen wordt gesubsidieerd. Van 1 maart tot en met 30 april kunnen particuliere eigenaren van rijksmonumenten met woonfunctie jaarlijks een aanvraag indienen voor de woonhuissubsidie via het portaal van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Aanvaarding: in overleg.